на живо

"Лудогорец" продаде Мисиджан в Бундеслигата

Холандецът позира с екипа на "Нюрнберг"

Шампионът "Лудогорец" продаде Върджил Мисиджан в Бундеслига. 25-годишният холандец премина задължителните медицински прегледи и веднага след това позира с екипа на новака в елита на Германия "Нюрнберг".

Двете страни засега запазват мълчание относно финансовите параметри по сделката, както и за какъв период е договорът на крилото с франките. Според "Кикер" обаче разградчани ще приверат 5 милиона евро от трансфера на Мисиджан. Освен това ръководителите на "Лудогорец" са договорили и клауза в договора за продажба, според която добър процент от бъдещ трансфер на холандеца ще влезе в касата на българския шампион.

"Върджил играе еднакво добре и с двата крака, подвижен и бърз, както и силен в дрибъла. Желаехме да имаме играч с всички тези качества", заяви спортният директор на немския тим Андреас Борнеман.

"Изкарах пет прекрасни години в България. Сега мисля, че е време да събера нов опит в ново първенство. И съм радостен, че с Нюрнберг намерих перфектния клуб за това", сподели Мисиджан след представянето си.