на живо

"Лудогорец" се скъса да пропуска и остави цялата интрига за реванша (ГАЛЕРИЯ)

0:0 в първия мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа

Греда, безброй пропуснати положения и 0:0 между "Лудогорец" и "Марибор" на "Лудогорец Арена" в първия мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Домакините отправиха 28 удара към вратата на гостите и повече от половин час играха с човек повече, но така и не успяха да пробият стража на словенците Пирич.

Играчите на "Марибор" нито веднъж не затрудниха Пламен Илиев. Така цялата интрига остава за реванша в Словения следващия четвъртък.

Домакините започнаха много активно в предни позиции и още в 6-ата минута Дан Битон бе близо до това да открие резултата. Антон Недялков също се пробва от далечно разстояние, преди вратарят на гостите Кенан Пирич да се намеси решително в няколко ключови ситуации. Въпреки многото положения пред вратата на "Марибор", първото полувреме завърши при резултат 0:0.

Снимка: Lap.bg

В 55-ата минута удар на Козмин Моци с глава мина покрай вратата на словенците. Само три минути по-късно "Марибор" остана с човек по-малко, след като Дино Хотич си изкара два жълти картона в рамките на седем минути.

Снимка: Lap.bg

Постепенно домакините наложиха преса, а пропуските пред вратата на "Марибор" продължиха да се трупат. В 69-ата минута Сисиньо се разписа, но голът бе отменен поради засада. 10 минути по-късно влезлият като резерва Марселиньо нацели гредата.