на живо

"Лудогорец" се бори, но загуби с 1:2 от "Копенхаген" (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Българският шампион запази шансове за реванша

"Лудогорец" загуби с 1:2 домакинството си на "Копенхаген" в първата среща от 1/16-финалите на Лига Европа. Българският шампион се бори докрай, но не успя да навакса пасива си от два гола и по този начин изходът от сблъсъка ще се реши от ответния мач в Дания.

Мачът на "Васил Левски" започна кошмарно за домакините. Датчаните поведоха с 1:0 още във втората минута след автогол на Абел Анисе.  

След попадението "орлите" изнесоха играта в по-предни позиции, но допускаха прекалено много неточности при пасовете.

Снимка: Lap.bg

В края на първото полувреме "Лудогорец" се посъбуди и натисна съперника в неговата половина. В 38-ата минута Кафу създаде първата по-сериозна опасност пред вратата на Олсен, но стражът изби. В 42-ата минута пък удар на Марселиньо преминава покрай левия страничен стълб на датчаните.

Втората част отново започна лошо за българския шампион, а само късметът и гредата ги спасиха от нов гол във вратата на Стоянов. Родният страж обаче бе безпомощен в 53-ата минута, когато Юсеф Туту направи 2:0.

Второто попадение попари надеждите на "Лудогорец" и темпото на игра значително спадна, а епизодичните атаки на домакините не представляваха никаква опасност за тима на "Копенхаген".

Снимка: Lap.bg

Все пак в 81-ата минута домакините стигнаха до гол. Натанаел центрира към Марселиньо, който уцели гредата, а последвалата добавка на Кешеру направи безпомощен Олсен за 1:2.

В заключителните минути на двубоя "орлите" наложиха преса, но не успяха да стигнат до изравнително попадение.