на живо

"Лудогорец" се прицели в героя на Северна Македония

Игор Ангеловски класира националния тим на съседната ни страна на европейското

Reuters

Любимият национален селекционер на Северна Македония - Игор Ангеловски, е фаворит да заеме треньорския пост във футболния шампион на България "Лудогорец". Това съобщават медии в западната ни съседка.

45-годишният специалист, носещ прякора Мърме, постигна най-големия успех във футболната история на родината си. Той успя да класира националния тим на Северна Македония на европейското първенство през 2021 г. след победа над Грузия с 1:0 в плейофа. През март тази година пък отборът победи Германия с 2:1 в квалификациите за световното първенство в Катар. 

В момента Ангеловски е без отбор, тъй като след 3 загуби на европейското първенство се оттегли от поста. Той беше селекционер на Северна Македония от 2015 г. При напускането си заяви, че иска да се фокусира върху кариера в клубния футбол. 

Снимка: Getty Images

Македонецът беше начело на "Работнички" Скопие в периода 2013-2015 г., като успя да стане шампион на страната си и два пъти да спечели Купата.

В момента треньор на разградчани е познато лице - Станислав Генчев. Той зае поста след уволнението на Валдас Дамбраускас. Въпреки че "Лудогорец" води в класирането на Първа лига, в групите на Лига Европа след 4 кръга няма победа и е само с 1 точка в актива си.

На 25 ноември разградчани гостуват на "Цървена звезда", а мача може да гледате пряко по bTV Action от 19:00 ч.