на живо

"Лудогорец" ще зимува на върха

"Орлите" спечелиха с 2:0 гостуването си на "Пирин" Благоевград

Lap.bg

"Лудогорец" победи "Пирин" с 2:0 като гост в последния мач от 20-ия кръг на Първа лига и така си върна лидерската позиция в шампионата. "Орлите" събраха 48 точки и ще зимуват на върха, докато "орлетата" приключват годината на 11-ата позиция с 19 точки.

Клаудиу Кешеру и Джоди Лукоки осигуриха победата на "Лудогорец" с попадения през първото полувреме.
Гостите започнаха без голяма част от титулярите като Натанаел, Вандерсон, Марселиньо, Светослав Дяков, Козмин Моци и Сисиньо, които получиха почивка за предстоящия мач за Купата на страната срещу ЦСКА в четвъртък. И без тях, разградчани доминираха тотално и още с началния съдийски сигнал обсадиха наказателното поле на домакините.

Джоди Лукоки и Клаудиу Кешеру направиха пропуски в първите минути, но до почивката се реваншираха, като вкараха по един гол. Кешеру откри резултата в 31-а минута от фаул. Румънецът се възползва от пролука в стената на "Пирин" и промуши топката в мрежата.

Две минути по-късно поредна многоходова атака на "Лудогорец" завърши с асистенция на Кешеру към непокрития Лукоки, който отблизо прати топката във вратата на домакините.

През втората част мачът се доиграваше. "Лудогорец" отново бе пълен господар на терена. В 62-а минута Върджил Мисиджан стреля опасно от границата на наказателното поле, но вратарят на "Пирин" Благой Макенджиев с поредна добра изява изби в корнер. Две минути по-късно ситуацията се повтори - Мисиджан проби в наказателното поле, но Макенджиев отново бе на мястото си и спаси.

Влезлият като резерва Вандерсон също бе близо до гола, но ударът му премина на сантиметри от левия страничен стълб.