на живо

"Лудогорец" спечели гросмайсторския дуел с ЦСКА и се откъсна на върха

"Орлите" взеха дербито за първото място след успех с 1:0

Lap.bg

"Лудогорец" се откъсна на върха в Първа лига след минимална победа в дербито срещу ЦСКА. Играчите на Валдас Дамбраускас отбелязаха гол още в началните минути и вече имат аванс от шест точки на лидерската позиция пред "армейците".

"Червените" загубиха за първи път под ръководството на Бруно Акрапович, като "орлите" прекъснаха серията от осем поредни успеха за столичани.

Снимка: Lap.bg

Единственото попадение в срещата бе дело на Бърнард Текпетей в 4-ата минута. Срещата в Разград премина изцяло под диктовката на шампионите, които освен гола пропуснаха още няколко добри положения. 

Гостите не отправиха нито един точен удар към вратата на Пламен Илиев.

Снимка: Lap.bg

Двубоят стартира отлично за "орлите", които поведоха в резултата още в 4-ата минута. Бившият футболист на ЦСКА Кирил Десподов нахлу в наказателното поле на гостите и стреля силно, след като финтира двама в червено. Бусато не успя да улови топката, която попадна право на крака на Текпетей и за 23-годишния ганаец не бе трудно да я прати в мрежата на бразилския страж - 1:0.

Снимка: Lap.bg

След почивката домакините заиграха предпазливо и разчитаха на контраатаки, а в самия край бе отменен техен втори гол заради засада на Кирил Десподов.