на живо

"Лудогорец" излъга "Черно море" и се върна на върха

Нервен мач и червен картон за Марселиньо

Lap.bg

"Лудогорец" продължава без загуба в първенството, след като нанесе първо поражение на "Черно море" в оспорван мач от шестия кръг на Първа лига. Така "орлите" се връщат начело в класирането с 14 точки, втори е "Левски" с 13, следван от "Берое" и ЦСКА с 12 и 11.

"Черно море" поведе в 28-ата минута чрез Родриго, но с попадения на Дан Битон в 32-ата и Клаудиу Кешеру в 74-ата шампионите спечелиха тежкия сблъсък. Срещата бе белязана и от завръщането на Марселиньо, който получи два жълти картона в рамките на шест минути и напусна преждевременно терена.

Срещата започна с положения и пред двете врати. Още в самото начало домакините пропуснаха две добри голови положения. 

В 24-ата минута Дан Битон сам си отвори пространство и стреля, но вратарят на "Черно море" Дюлгеров спаси. Само две минути по-късно и "моряците" имаха своя шанс, но удар на Ндонгала бе спасен от Пламен Илиев.

След това имаше и съмнения за дузпа в полза на гостите, тъй като топката срещна ръката на бранител в бяло и зелено.

Снимка: Lap.bg

"Моряците" продължиха да играят по-активно и поведоха в 28-ата минута. Родриго напредна през центъра на терена и с удар от границата на наказателното поле изведе играчите на Илиан Илиев напред в резултата.

Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като четири минути по-късно "орлите" изравниха. След центриране от пряк свободен удар на Дан Битон, топката не беше засечена от никой в наказателното поле, Дюлгеров не реагира и тя влезе във вратата за 1:1.

Снимка: Lap.bg

В 43-ата минута Клаудиу Кешеру можеше да отбележи втори гол, но ударът му от воле бе спасен от стража на "Черно море".

Домакините удариха греда в 51-ата минута след изстрел от фаул на Патрик Андраде. Последваха нервни минути и жълти картони. Междувременно и от "Черно море" имаха претенции за дузпа.

В 74-ата минута влезлият само секунди по-рано Марселиньо центрира, а Кешеру стреля с глава, за да изведе шампионите напред в резултата. В 85-ата минута Марселиньо, който бе реабилитиран от треньора Стойчо Стоев, бе изгонен с втори жълт картон.