на живо

Лудогорец спря негативната серия с драматична победа във Варна

Шампионите спечелиха на "Тича" с 3:2

БГНЕС

Лудогорец постигна първата си победа от началото на новия футболен сезон. След като преди седмица загуби от Литекс с 0:2 на старта на "А" Група, а междувременно допусна и две поражения от молдовския Милсами, отборът от Разград спря негативната си серия с успех при гостуването на Черно море с 3:2. Срещата бе много интересна, а четири от головете паднаха в заключителните 30 минути.

Още в 6' Марселиньо даде преднина на гостите, но те трябваше да чакат до 63', за да удвоят аванса си. Това се случи, след като точен бе друг бразилец - Вандерсон. Малко по-късно Стенио откри головата сметка на Черно море и носителите на Купата изглеждаха напълно способни да стигнат до равенството. Ентусиазмът на домакините обаче бе сломен в 89', когато Стефан Станчев си отбеляза автогол за 1:3. Крайният резултат пък бе оформен от редовния голмайстор на варненци Матиас Курьор, който вкара в шестата минута от добавеното време.

След мача треньорът на домакините Никола Спасов заяви, че съдиите са свирили пристрастно в полза на Лудогорец.

„Съдиите бяха под всяка критика. Свириха много пристрастно. Не искам да коментирам определени ситуации. Влияеха през цялото време. Не искам да коментирам. Ситуациите са много. Нека да тежи на съвестта им. Единствено съдиите пречеха на този спектакъл да стане по-добър“, коментира Спасов.

В същото време наставникът на Лудогорец Бруно Рибейро призна, че тимът му все още не играе по начина, по който той иска.

След първите два кръга Черно море остава с една точка, докато Лудогорец вече има три в актива си.