на живо

Лудогорец урежда български паспорт на още един бразилец

Вижте колко чужденци са осигурили разградчани на националния ни отбор през годините

Lap.bg

Шампионът на България Лудогорец е на път да осигури нов бразилец на националния отбор по футбол.

Става въпрос за левия бек Натанаел, който най-вероятно ще се сдобие с български паспорт в края на тази или началото на следващата година. Ръководството на "орлите" вече подготвя необходимите документи, за да даде ход на процедурата.

Ако Натанаел се уреди с български паспорт, той ще бъде шестият бразилец, който бива натурализиран по време на престоя си в Разград. 

Снимка: Lap.bg

През октомври 2011 г. играещият тогава за "орлите" Шоко стана български гражданин. Интересното е, че бразилецът нямаше необходимите години, прекарани в България, но въпреки това му бе издаден паспорт с указ на вицепрезидента Ангел Марин.

Впоследствие 21-годишният защитник бе продаден на кипърския АПОЕЛ (Лимасол), а в момента носи екипа на Сампайо Кореа (Бразилия). Той обаче няма записан официален мач от 2014 г. насам, така че едва ли ще попадне в сметките на селекционера Ивайло Петев.

Снимка: Lap.bg

През есента на 2014 г. с български паспорт се сдоби и Жуниор Кайсара. Той няма мачове за родината си Бразилия, но се надява скоро да бъде взет в "Селесао". Ако се откаже от тази своя мечта, Кайсара може да облече екипа на България.

Марселиньо вече има записа мач за "трикольорите", а на разположение на наставника Ивайло Петев са и неговите сънародници - Вандерсон и Кишада.

Лукаш Саша също може да си извади български паспорт. Полузащитникът носи екипа на ЦСКА през сезон 2012/13, а сега е част от Лудогорец.

Снимка: Lap.bg

Лудогорец даде на България и Александър Барт. Французинът има общо 7 сезона в "А" група с екипа на Литекс, а после и на Лудогорец. Така опитният централен бранител може да облече екипа на България. По този начин "орлите" направиха и сръбския вратар Иван Чворович национал.

Припомняме ви, че следващият "чужденец", който ще защитава трикольора обаче ще бъде друг - Борис Тащи.