на живо

"Лудогорец" уволни Стойчо Стоев (ВИДЕО)

Това стана ясно след нулевото равенство със "Славия"

"Лудогорец" уволни Стойчо Стоев (ВИДЕО)

Шампионът "Лудогорец" уволни треньора Стойчо Стоев след нулевото равенство със "Славия" в Разград. Новината съобщи изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

След раздялата с опитния наставник, начело на "Лудогорец" временно ще застане досегашният помощник на Стоев - Станислав Генчев.

Рокадата идва дни преди реванша със словенския "Марибор" в плейофите на Лига Европа. Първата среща в Разград завърши с равенство 0:0.

За Стоев уволнението е второ като наставник на "Лудогорец". Той направи дубъл с "орлите" през 2014 г., но през лятото на същата клубът се раздели с него след равенството с "Партизан" в квалификациите на Шампионската лига. Стоев се завърна начело на "Лудогорец" през март тази година и за втори път стана шампион на страната.

Впоследствие клубът похарчи около пет милиона евро за селекция, но резултатите бяха незадоволителни. "Лудогорец" отпадна в първия квалификационен кръг на Шампионската лига след две загуби от унгарския "Ференцварош" (общ резултат 6:1). "Орлите" продължиха с добро представяне в пресявките за груповата фаза на Лига Европа. Миналата седмица обаче стигнаха само до 0:0 у дома срещу словенския "Марибор" в плейофите на втория по сила европейски клубен турнир. "Лудогорец" не отбеляза и тази вечер срещу "Славия", въпреки че завършилият с нулево равенство двубой бе развален от съдийските грешки.

Тагове: