на живо

"Лудогорец" в битка с историята (ВИДЕО)

Мачът с "Базел" е съдбоносен за българския шампион

"Лудогорец" в битка с историята (ВИДЕО)

"Лудогорец" е на победа от класиране на историческо трето място в групите на Шампионската лига. Българският шампион излиза днес в среща от петия кръг на груповата фаза на турнира срещу швейцарския "Базел", а целите пред момчетата на Георги Дерменджиев са ясни - победа на всяка цена.

Трите точки ще класират един от двата тима след грандовете "Арсенал" и "Пари Сен Жермен", които със сигурност продължават напред в елиминационната фаза на Шампионската лига. Третото място в групата обаче осигурява участие в европейските турнири и през пролетта на 2017 г. в турнира Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

До сега нито един български тим не е записвал подобно постижение.

"Мачът днес не е най-важният. Футболистите трябва да бъдат спокойни, а не пренапрегнати, за да могат да го изиграят както трябва", спокоен е треньорът Георги Дерменджиев.

В щаба на "Базел" са категорични, че ще направят всичко възможно, за да избегнат повторение от сценария на първия мач между двата отбора на "Санкт Якоб Парк, когато българският тим откри резултата чрез Кафу.

Голово равенство в днешния двубой пък ще даде предимство на швейцарският тим в класирането.

Снимка: Lap.bg

"Мачът има своеобразен характер на финал. Резултати като 1:1 или 2:2 ще бъдат супер за нас, но ние ще се стремим да спечелим", категоричен е треньорът на "Базел" Урс Фишер.

Българският тим няма какво да губи, а при победа ще запише завинаги името си в историята на българския футбол.

Гледайте решителната среща между "Лудогорец" и "Базел" тази вечер от 21:45 ч. пряко по bTV Action. Студиото преди двубоя с много интересни гости и репортажи започва точно в 21:00 ч.