на живо

"Лудогорец" в битка за запазване на традицията

"Апоел" Беер Шева застава на пътя на разградчани към групите на Шампионска лига

Lap.bg

"Лудогорец" в групите на Шампионска лига вече не е новина. Разградчани отдавна чертаят европейски път и го доказаха в последния си сезон в европейските клубни турнири, когато успяха спечелят 3 три точки и да завършат на трето място в компанията на "Арсенал", "Пари Сен Жермен" и "Базел".

Настоящият сезон обаче поднася предизвикателства на българския шампион още в предварителните кръгове. Днес (26 юли) момчетата на Георги Дерменджиев излизат срещу "Апоел" Беер Шева. 

Израелският тим е доста силен съперник, но щабът на "орлите" е наясно с това. През изминалата кампания "Апоел" успя да играе на 1/16-финал в Лига Европа. Той се слави с една от най-колоритните и шумни публики в местното първенство, което допълнително утежнява ситуацията преди гостуването на българския отбор.

"Лудогорец" успя да преодолее "Жалгирис", за да си осигури полет до Израел, след като загуби в първия, но направо разби съперника си във втория мач. 

Залогът в двете срещи е двоен. Ако разградчани победят, те ще си осигурят минимум влизане в групите на Лига Европа. Амбицията на футболистите и със сигурност на собствениците и ръководството на "Лудогорец" обаче е по-голяма. Шампионска лига е турнирът, в който българските шампиони се чувстват добре, а инвестициите в базата и новите попълнения говорят по категоричен начин къде иска да кацне и този път "орела".

Мачът между "Лудогорец" и "Апоел" Беер Шева започва в 20:00 ч. българско време, а всичко най-интересно ще може да следите в нашия сайт - btvnovinite.bg.