на живо

"Лудогорец" загря за "Мидтиланд" с разгром над "Черно море"

"Орлите" спечелиха с 4:1 гостуването си във Варна

Lap.bg

Шампионът "Лудогорец" спечели с 4:1 гостуването си на "Черно море" в мач от 3-ия кръг на Първа лига. За "орлите" това бе втора поредна победа в първенството и общо трета след успеха над "Будучност" през седмицата в първия кръг от квалификациите за Шампионската лига.

За играчите на Павел Върба предстои ново препятствие по пътя към мечтаната цел - участие в групите на евротурнирите. В сряда "орлите" приемат у дома в Разград датския "Мидтиланд", в редиците на който е националът Божидар Краев. 

"Лудогорец" събра шест точки и се изравни с "Локо" Пловдив на второто място в класирането. "Моряците" са шести с четири точки преди изиграването на другите мачове от кръга.

Точни за "орлите" бяха Алекс Сантана, Клаудиу Кешерю, Жоржиньо и Ихинио Марин. За "Черно море" се разписа Матиас Курьор.

Интрига в срещата на "Тича" имаше до края на първото полувреме. Сантана даде аванс на гостите още в 6-ата минута, а звездата на "моряците" Матиас Курьор изравни в 25-ата.

Малко преди почивката Кешерю вкара втори гол, с който изведе шампионите напред.

След паузата "орлите" бяха по-активни на терена и логично стигнаха до още две попадения на резервите в тази среща Жоржиньо и Ихинио Марин съответно в 74-ата и 88-ата минути.