на живо

"Лудогорец" загуби от "Звезда", няма да играе в Европа през пролетта (ВИДЕО)

"Орлите" са без победа във вече 11 поредни двубоя в Лига Европа

"Лудогорец" загуби от "Звезда", няма да играе в Европа през пролетта (ВИДЕО)

"Лудогорец" загуби шансове за продължаване към елиминационната фаза на Лига Европа, след като отстъпи с 0:1 като гост на "Цървена звезда".

За българския шампион поражението е четвърто поредно в турнира. Тежката серия за "орлите" без победа във втората по сила надпревара на Стария континент продължава и достигна 11 мача. Последният успех на разградчани в Лига Европа е от 1 октомври 2020 г. - с 2:0 над "Динамо" Брест (Беларус) в плейофите.

Тази вечер, на ст. "Райко Митич", пред публика предимно от деца заради наложеното наказание на "Звезда", тимът на Деян Станкович взе своето с попадение на Мирко Иванич в 57'.

Снимка: Getty Images

Така "Лудогорец" остава на дъното в групата с актив от 1 точка, докато "Звезда" е на върха с 10. В другия двубой "Мидтиланд" се наложи драматично над "Брага" с 3:2. Португалците заемат втората позиция с 9 точки, датчаните са трети с 8.

В следващия кръг "Лудогорец" ще играе за честта си и ще разплете възела в битката за второто място. "Орлите" приемат "Мидтиланд", докато "Брага" е домакин на "Цървена звезда".

Снимка: Getty Images

Стартови състави

"Звезда": 82. Борян, 2. Гаич, 25. Еракович, 15. Драгович, 6. Панков, 55. Срнич, 18. Петрович, 8. Канга, 10. Катай, 4. Иванич, 9. Павков

"Лудогорец": 1. Падт, 6. Пинас, 5. Терзиев, 30. Пластун, 22. Икоко, 25. Баджи, 8. Гонсалвеш, 11. Десподов, 13. Чибота, 64. Янков, 19. Сотириу