на живо

"Лудогорец" замина за Унгария без желание за мъст

"Взели сме си поуките от предните срещи", твърди Станислав Генчев

Lap.bg

"Лудогорец" замина за Унгария, където ще се изправи срещу местния "Ференцварош" в среща от втория кръг на Лига Европа. Мачът в четвъртък (3 октомври) ще бъде повторение на сблъсъците от първия кръг на квалификациите за груповата фаза на Шампионската лига. Тогава "орлите" отпаднаха след загуби с 1:2 като гост и 2:3 като домакин.

"Не мисля, че трябва да си отмъщаваме, а просто трябва да изиграем един хубав мач, който за пореден път да донесе положителни емоции на нашите фенове, както беше с ЦСКА Москва", заяви при заминаването днес (2 октомври) изпълнителният директор Ангел Петричев.

В предишния кръг "Лудогорец" постигна победа с 5:1 над фаворита в четворката ЦСКА Москва. 

"Мачовете с "Ференцварош", които загубихме, са минало. Сега мачовете са доста по-различни, защото са в групова фаза, за точки, не са на директна елиминация. Лично аз се надявам, че отборът си е взел поуки от предишните два мача и сега ще успеем да вземем три точки", оптимист е треньорът Станислав Генчев.

"Чувствам, че сега сме по-силни. Имаме много повече качества, по-добри сме. Имаме няколко нови играчи, които се нуждаеха от адаптация, но вече сме готови. Сега сме много добър отбор", добави Джоди Лукоки.

"Лудогорец" е лидер в групата си, а след пристигането в Будапеща ще проведе първа тренировка на стадион "Групама".