на живо

"Лудогорец" започва нова глава в Лига Европа

"Орлите" приемат ЦСКА Москва в първи мач от груповата фаза

Lap.bg

Груповата фаза в Лига Европа за "Лудогорец" започва с домакинство срещу руския гранд ЦСКА Москва. За трета поредна година "орлите" намериха място сред най-добрите във втория по сила европейски клубен турнир. 

Българският шампион е в серия от 10 поредни мача без загуба в Лига Европа. Последното поражение на разградчани бе от "Цюрих" в групите през миналия сезон.

Според временния треньор на тима - Станислав Генчев, опитът на неговите футболисти ще изиграе голяма роля.

"В европейските турнири опитът играе роля и винаги е голям фактор. Ние трябва да наблегнем именно на него, след като имаме по-опитен отбор, и да използваме неопитността на голяма част от играчите на ЦСКА. И обратно, много е важно да бъдем спокойни. Надявам се по-опитните футболисти да поведат останалите и да се поздравим с успех", каза Генчев на официалната пресконференция преди мача в Разград.

Снимка: Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Виктор Гончаренко не може да разчита на част от основните си футболисти заради контузии. 

"Лудогорец" разполага с широк състав. На всяка позиция има по двама равностойни играчи. Той не е от отборите, които се затварят и се бранят. По-скоро българите са отбор, който обича да владее топката. Мисля, че ще се получи хубав мач", заяви Гончаренко.

Освен ЦСКА Москва, съперници на "Лудогорец" са отборите на "Ференцварош" и "Еспаньол".