на живо

"Лудогорец" започва с "Байер" в Разград (ВИДЕО)

"Орлите" приемат германците на 20 септември

Lap.bg

Добър жребий за "Лудогорец" в групите на Лига Европа. Българският шампион попадна в компанията на "Байер" Леверкузен, "Цюрих" и АЕК Ларнака.

За тима от Разград това ще е втора поредна година, в която в групите на турнира срещат германски отбор, след като миналата година записа победа и равенство срещу "Хофенхайм". Досега българският тим никога не е срещал опонент от Кипър в евротурнирите.

АЕК Ларнака, който има 4 пъти по-малък коефициент в Европа от "Лудогорец", за втори път в историята си попада в групите на турнира.

Българският шампион започва битката на 20 септември в Разград срещу "Байер" Леверкузен.

"Байер" Леверкузен е най-именитият съперник на "Лудогорец" и отбор с изключително голям опит на европейската сцена. Съставът на германците е оценен на 377 милиона евро и е най-скъпият в групата на "орлите". На второ място се нарежда именно българския тим с футболисти, оценени на 51 млн. евро, следвани от "Цюрих" - 20 млн. и АЕК Ларнака с 11 млн.

Треньорът на "аспирините" Хайко Херлих обяви, че още преди жребия е поставил задача на играчите си и тя е да спечелят групата. Феновете на тима изразиха увереността си в социалните мрежи, че "Леверкузен" ще е победителят в групата и определят жребия като лесен.

Само от класирането си в същинската част на Лига Европа "Лудогорец" заработи 3 млн. евро, а за всяка победа в групите ще получи по 570 хиляди евро. За точка печалбата е 190 хиляди евро.