на живо

Лудост от Бордо до Загреб! Как хърватските фенове отпразнуваха победата над Испания

Привържениците на „шахматистите” се веселиха цяла нощ след големия мач

След паметната победа над Испания в мач от група "D" на Евро 2016 феновете на Хърватия са празнували по улиците на всички големи градове в страната - от Риека през Загреб, Беловар, Сисак, Сплит, Славонски брод, Осиек и Карловац, съобщават местните медии. 

Специално за мача в изброените градове на видео платна или на големи телевизори запалянковците са могли да наблюдават важния двубой и разбира се да подкрепят с пълни сили. В Загреб след края на мача е имало и музикални изпълнения, които са вдигнали още повече настроението на феновете. 

Хърватия
победи едва за втори път в историята си настоящия европейски шампион Испания с 2-1 след пълен обрат в резултата и оглави група „D” на европейското първенство във Франция.

Успехът дойде след късен гол на крилото Иван Перишич, който изпрати в екстаз феновете на „Стад Матмут Атлантик” в Бордо, както и видимо всички привърженици у дома – в далечна Хърватия.

Вижте и видеоклипове от хърватските празненства след историческата победа над иберийците, която изпрати тима на Анте Чачич на 1/8-финал:

В Загреб след победата: 


В Загреб след гола на Перишич за 2-1: 


В Славонски Брод след спасената дузпа на Серхио Рамос от Даниел Субашич: 


В Загреб след спасената дузпа: 


В Загреб след гола на Никола Калинич за 1-1: