на живо

Лудост в Барселона: Григор на 1/4-финал след трудна победа (ГАЛЕРИЯ)

Българинът се наложи със 7:5, 3:6, 7:6 (8) над Малек Джазири и е на четвъртфинал

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира на червени кортове в Барселона, след като победи трудно 88-ия в света - Малек Джазири от Тунис. 

Срещата продължи 2 часа и 50 минути, а публиката в каталунския град може да бъде доволна от множеството обрати и атрактивни отигравания, които си размениха Димитров и 34-годишният му съперник.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка българинът се класира в следващия етап на турнира за първи път в кариерата си, след като победи със 7:5, 3:6, 7:6 (8). Така вече балансът в мачовете между Джазири и Димитров е 1:1.

Срещата започна с бърза размяна на геймове. Първият пробив изненадващо бе в актива на тунизиеца за 3:2 след двойна грешка на българина. Григор се мобилизира и успя да се върне в мача, след като намали изоставането си в 8-ия гейм. Двамата продължиха да си разменят геймове до края на сета, когато, въпреки стабилния отпор на Джазири, българинът поведе след 7:5

Тунизиецът обаче отговори светкавично - пробив в първия гейм на втория сет. Последва размяна на подавания, а Григор така и не намери пътя към изравняването. Нещо повече - Джазири успя да вземе 3 гейма на 0 и изравни резултата в сетовете след 6:3.

Снимка: Getty Images

88-ият в света постигна пробив за 3:1 в третия сет. Григор обаче успя да се задържи в играта и взе подаването на съперника си, за да направи резултата 3:4, а след това и да изравни. Тунизиецът взе своя гейм, а след това поиска медицински таймаут. След подновяването на играта двамата продължиха без пробиви, а третия сет се реши в тайбрек, в който българинът се наложи с 10:8.

Снимка: Getty Images

Следващият съперник на Димитров ще бъде победителят в мача Пабло Кареньо Буста - Андриан Манарино.