на живо

Луис Енрике вече не е треньор на Испания

Той напуска по лични причини

Getty Images

Луис Енрике вече няма да бъде селекционер на Испания, съобщи президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес на пресконференция. Специалистът е решил да напусне поста поради лични причини. Мястото на Луис Енрике ще бъде заето от Роберт Морено, който ръководеше испанците в последните три мача.

Енрике бе начело на Ла Фурия 11 месеца. Той бе назначен миналата година след провала на Испания на Мондиал 2018 в Русия.

"Ние уважихме решението на Луис Енрике, който ни каза, че не може да продължи да бъде треньор на отбора. Оставаме с най-добри чувства към него и вратите ни винаги са отворени за него", каза Рубиалес.

"Да застанеш начело на Испания е голямо предизвикателство и отговорност. Ще дам най-доброто от себе си да работя за моята родина. Аз съм до Луис Енрике 9 години и той ми е повлиял не само като треньор, но и като човек. Благодаря му за всичко", каза Морено.

Испания е начело в група F на европейските квалификации, като има пълен актив след четири мача. "Ла Фурия" води пред Швеция и Румъния, които имат по 7 т.

Морено е четвъртият селекционер на Испания в последните 12 месеца. Хулен Лопетеги бе уволнен два дни преди началото на Мондиал 2018, а Фернандо Йеро последва съдбата му след края на световното първенство в Русия.