на живо

Луис Фелипе научи по трудния начин, че не трябва да скача върху съперници

Футболистът на "Лацио" не сдържа радостта си след победата с 3:1 над "Интер"

Getty Image

Футболистът на "Лацио" Луис Фелипе си изкара един от най-странните червени картони в италианската Серия "А". Той беше изгонен след победата на своя тим над "Интер" с 3:1, след като... скочи върху гърба на съперник. 

След последния съдийски сигнал Фелипе се засили и се качи "на конче" върху Хоакин Кореа, който явно беше разстроен от поражението. Последва разпра и червен картон, а футболистът на "Лацио" дори се разплака в опит да обясни защо е действал така. 

Какъв е мотивът на бразилеца? 

Той обясни, че с Кореа са много близки приятели. Все пак от 2018 до началото на настоящия сезон двамата играха заедно в "Лацио". Фелипе се опитал да го... развесели. 

"В края на мача скочих на раменете на Туку, защото той е един от най-големите приятели, които футболът ми е дал. Нашите семейства са приятели и винаги сме били много близки. Това, което всъщност най-много исках, бе да го прегърна и да го измайтапя за резултата, доколкото приятелството ни позволява, но бях превъзбуден. Като се замисля, може би не уцелих правилния момент и правилното място", обясни Фелипе в социалните мрежи и се извини на Кореа и феновете на двата тима. 

Оказа се, че подстрекателят на цялата случка е друг футболист на "Лацио" - Патрик. Той също е много близък приятел на Кореа и секунди преди случката за червен картон посъветвал Фелипе да ободри дружката им.