на живо

Луис Суарес преподписва с "Барселона" до 2021 г. (ВИДЕО)

Клаузата за освобождаване на голмайстора ще бъде 200 млн. евро

Getty Images

Голмайсторът на "Барселона" - Луис Суарес, ще преподпише своя контракт с каталунците и ще удължи престоя си на "Камп Ноу" до 2021 г., когато ще бъде на 34 години.

Уругвайският нападател премина в испанския гранд през 2014 г. от "Ливърпул" за сумата от 81 млн. евро. До момента той е вкарал 97 гола в 116 срещи.

През миналия сезон Суарес стана голмайстор на "Примера дивисион", отбелязвайки 40 попадения. Те му донесоха и трофея "Златна обувка" за най-добър реализатор в европейските шампионати.

Доброто представяне на уругваеца на терена увеличи и сумите в новия му контракт с "Барселона". Според "Ройтерс", клаузата за освобождаване на играча ще стане 200 млн. евро.

Суарес не скри своето задоволство от подновяването на договора.

"Новият договор е коледен подарък по-скоро за мен, отколкото за "Барселона". Ръководството знае, че съм щастлив тук, аз нямах никакви претенции относно договора и стигнахме до споразумение. "Барселона" е клуб, който изисква да си на най-високо ниво постоянно. Нито за момент не губя амбицията и ентусиазма си да отбелязвам голове и да печеля", заяви футболистът.

Суарес разкри, че все още няма ясното около новия контракт на Лионел Меси, но ще се радва, ако продължи да играе в един отбор за аржентинеца.

"Не мога да ви кажа дали Меси ще подпише нов договор. Като съотборник и приятел на Лео, аз се надявам, че ще остане, но единственият, който може да вземе решението, е самият той", категоричен беше нападателят.