на живо

Лука Модрич най-вероятно ще пропусне срещата с Испания

Звездата на хърватите е с контузия в слабините

Getty Images

Един от най-важните полузащитници на Хърватия Лука Модрич изглежда, че ще пропусне последната среща на отбора в предварителната група на Евро 2016 срещу отбора на Испания, съобщи лекарят на тима Борис Немец.

Причината е контузия в слабините, която ще го извади от мача в Бордо във вторник.
Модрич беше принуден да излезе от терена през второто полувреме на мача с Чехия, който завърши 2:2, а инцидентите на трибуните създадоха много проблеми на хърватската федерация.

"В бедрото на Модрич има разтежение и оток, коментира докторът пред хърватските медии. Той ще тренира на доста ниски обороти в следващите дни и е много вероятно да не вземе участие в мача с Испания във вторник.

Защитникът Ведран Чорлука, който се нуждаеше от няколко шева на главата след сблъсък по време на мача с Турция, също е под въпрос. Той получи нова травма в мача с Чехия и се наложи да играе през второто полувреме с шапка за водна топка, а участието му с Испания също е под въпрос.

Леки травми от вчерашната среща получиха още няколко футболисти, в това число нападателят Марио Манджукич и крилото Иван Перишич. Тяхното участие ще се решава в последните часове преди срещата с европейските шампиони.