на живо

Лукаку класира "Челси" за финала на Световното клубно първенство (ВИДЕО)

"Сините" се измъчиха с азиатския шампион

Лукаку класира "Челси" за финала на Световното клубно първенство (ВИДЕО)

"Челси" се класира за финала на Световното клубно първенство! "Сините" записаха изненадващо труден успех с 1:0 над азиатския първенец "Ал Хилал" (Саудитска Арабия).

В герой за "сините" се превърна Ромелу Лукаку, който отбеляза единственото попадение на ст. "Мохамед Бин Зайед" в Абу Даби (Обединени арабски емирства). Белгиецът се разписа в 32', реализирайки деветия си гол от началото на сезона.

Снимка: Getty Images

Впоследствие - в началото на втората част, Кай Хаверц удари греда за "Челси". "Ал Хилал" се мобилизира и Кепа Арисабалага на двата пъти трябваше да прави спасявания, за да съхрани крехкия аванс на носителя на трофея в европейската Шампионска лига.

Така "Челси" вече има финал във всеки един от турнирите, в които участва откакто Томас Тухел пое тима преди точно 379 дни. "Сините" спориха за трофеите от Шампионската лига, ФА Къп, Купата на лигата, Суперкупата на Европа и сега Световното клубно първенство. Днес обаче "Челси" беше без германския специалист, тъй като той даде положителен тест за коронавирус преди дни.

Снимка: Getty Images

На финала английският гранд ще се изправи срещу "Палмейрас" (Бразилия), който победи с 2:0 "Ал Ахли" (Египет) в другия сблъсък от най-добрите 4. "Челси" загуби именно от представител на Страната на кафето при единственото си участие в турнира преди настоящото. През 2012 г. "сините" отстъпиха с 0:1 на "Коринтианс" в спора за трофея.

Репортаж от финала през 2012-а: