на живо

Лукаку влезе в историята на Лига Европа, "Интер" е на полуфинал

"Нерадзурите" победиха "Байер" Леверкузен с 2:1

Getty Images

"Интер" се класира за полуфиналите на Лига Европа, след като победи с 2:1 "Байер" Леверкузен в двубой, игран пред празни трибуни в Дюселдорф (Германия). С основна заслуга за успеха на "нерадзурите" бе Ромелу Лукаку. Белгиецът влезе в историята на турнира, разписвайки се в рекорден девети пореден мач. До тази вечер той делеше върха с легендата Алън Шиърър.

"Интер" също постави рекорд, стигайки до финалната четворка на Купата на УЕФА и Лига Европа за осми път. Полуфиналът е първи за "нерадзурите" в евротурнирите от сезон 2009/2010 насам, когато вдигнаха трофея в Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

На "Меркур Шпил-Арена" Николо Барела даде аванс на "Интер" в 15' с удар от границата на наказателното поле. Шест минути по-късно Лукаку отбеляза своето попадение, а в следващата атаката на "Интер" можеше да вкара и трети гол, но стреля лошо.

"Байер" съхрани надеждите си за обрат в 24', когато Кевин Фоланд подаде към Кай Хавертц, а младокът прати топката в мрежата зад Самир Ханданович.

Впоследствие се стигна до комична ситуация - реферът Карлос дел Серо Гранде отсъди дузпа за "Интер" заради игра с ръка на Дейли Синкгравен. Лукаку вече се готвеше да изпълни наказателния удар, но главният съдия прегледа положението с VAR и отмени решението си.

Снимка: Getty Images

До края на мача италианският гранд бе по-активен, но играчите на Антонио Конте направиха куп пропуски.

В последната минута на редовното време за "Интер" отново бе отсъдена дузпа, този път заради фаул срещу Кристиан Ериксен. Сценарият от първата част обаче се повтори и след намесата на системата за видеоповторения наказателният удар бе отменен, тъй като реферът видя игра с ръка на легналия Барела.

В крайна сметка "Интер" продължава към финалната четворка. Крачка преди финала съперник на "нерадзурите" ще бъде победителят от двойката "Шахтьор" Донецк - "Базел". Двубоя можете да гледате утре вечер от 22:00 ч., пряко по bTV Action.

Снимка: Getty Images