на живо

Лукас Васкес с най-много мачове за „Реал” при Зидан

Тони Кроос с най-много минути

Младата надежда на „Реал” Мадрид Лукас Васкес е футболистът, изиграл най-много мачове за отбора под ръководството на Зинедин Зидан.

Французинът пое „белите” в началото на 2016-та година. Оттогава неговите възпитаници са изиграли 37 срещи, а Васкес е взел участие в 32 от тях. Никой друг футболист на столичани не може да се похвали с подобно постижение.

До голяма степен това се дължи на контузията на Гарет Бейл. Уелсецът получи травма в глезена, което даде шанс на младото крило на „Реал” да започне голяма част от последните срещи като титуляр.

Халфът Тони Кроос е записал най-много игрови минути за времето от януари насам. Световният шампион с Германия е бил на терена 2 445 минути за общо 37 срещи. Това прави средно по 67 минути на двубой. С това си постижение Кроос попадна сред осемте футболисти, които са играли повече от 2 000 минути.

В същото време звездата Кристиано Роналдо е най-резултатният играч на „Реал” след уволнението на Рафаел Бенитес. Португалецът е реализирал 25 попадения, като е постигнал това в едва 27 мача.

Карим Бензема (13) и Гарет Бейл (11) се нареждат веднага след Кристиано в листата на топреализаторите за „Реал”.