на живо

"Лукойл Академик" се завръща в зала "Универсиада" (ВИДЕО)

Баскетболният шампион на България започва квалификациите за Шампионската лига

Lap.bg

След 5-годишно прекъсване "Лукойл Академик" ще се завърне в зала " Универсиада". Това ще се случи на 4 октомври, когато баскетболистите на треньора Тони Дечев приемат румънския "Орадя" в първи мач от квалификациите на Шампионската лига.

Реваншът е два дни по-късно, а при краен успех шампионите на България ще се класират за груповата фаза на турнира.

"Миналата година играхме в Ботевград, защото се надявахме баскетболната публика там да ни припознае, но не се получи. Затова се връщаме в София. Отборът има нужда от малко подкрепа, за да покаже качествата си. Не са много баскетболните мачове в София и затова решихме да се доверим на зажаднялата за баскетбол на високо ниво публика в столицата", каза треньорът на "студентите" Тони Дечев.

"Имахме шанс да участваме в новия турнир на ФИБА Шампионска лига и малко не ни достигна да бъдем поставени. Ще играем срещу "Орадя" за влизане в групите. От днес започваме да мислим само за тях. Остават четири дни до мача и трябва да се съсредоточим", допълни специалистът.

При класиране за групите на турнира, "Лукойл Академик" ще получи премия от 100 хиляди евро, а Дечев уточни, че тези средства евентуално ще се използват за организацията на мачовете, а не за нови играчи.

След двубоите с "Орадя", на 9 октомври "Лукойл" ще срещне "Рилски спортист" в мач за Суперкупата на България, отново в "Универсиада".