на живо

"Лукойл Академик" замина за Холандия с ясна цел - победа (ВИДЕО)

"Студентите" излизат срещу "Грьонинген" в директен сблъсък за второто място в групата им в турнира за Купата на ФИБА

Lap.bg

Само победа срещу "Грьонинген" в Холандия ще съхрани шансовете на "Лукойл Академик" да продължи в следващия етап на турнира за Купата на ФИБА. Двата отбора са с равни показатели - по 3 победи и 2 загуби. Днес "студентите" заминаха за гостуването си на холандския тим в добро настроение.

Причината е, че "Лукойл Академик" спечели домакинската си среща в София в началото на година с убедителния резултат 88:62. Това дава предимство на българския представител при евентуален успех в Холандия да изпревари "Грьонинген" на второто място в крайното класиране на предварителната група.

"Обичаме да казваме, че когато бием с много, противникът е слаб, но истината е, че изиграхме добър мач. Наистина, това в момента е шампионът, водачът в първенството на Холандия, който победи "Енисей" в Русия. Мачът ще е изключително важен както за нас, така и за тях", каза на летище "София" спортният директор на българския отбор - Тодор Стойков.

Лидер в подреждането в групата е руският "Енисей", който победи "Лукойл Академик" в София преди седмица и с 4 победи и поражение изглежда недостижим на първата позиция.

За класиране към директните елиминации шампиона на България ще трябва да разчита, при евентуална победа в Холандия, да бъде един от двата най-добрите втори отбор в предварителните групи.