на живо

"Лукойл Академик" започна подготовка с четирима нови чужденци (ВИДЕО)

Баскетболният шампион на България ще участва в квалификациите за новия турнир на ФИБА-Европа

Lap.bg

Шампионът на България по баскетбол "Лукойл Академик" представи отбора за новия сезон. Тимът започва подготовка за квалификациите на новия турнир на ФИБА-Европа - Шампионска лига, с четири нови попълнения - американците Дани Гибсън и Стив Зак, дългогодишният национал на Словения Саша Загорац и крилото на Украйна Максим Корниенко. 

Старши треньорът Тони Дечев заяви, че основната цел пред отбора е влизането в груповата фаза на дебютното издание на Шампионската лига. Думите му бяха подкрепени и от спортния директор Тодор Стойков.

"Играчите са професионалисти и са най-добрите, които сме преценили, че могат да играят в нашия отбор и трябва да го покажат още в първите официални мачове на 4 и 6 октомври. Дай Боже да влезем в групите на Шампионската лига, това е първата и основна задача за нас", заяви Стойков.

Капитанът на тима Филип Виденов също е обнадежден за новия сезон: "Очаквам да се хвърлим на 100% в Шампионска лига. Ако се класираме, това ще осмисли целия ни сезон. Няма значение дали играем красиво в този турнир. Важна е победата, важно е да имаме повече точки от другия отбор. Графикът е еднакъв за всички, имаме достатъчно време да се подготвим", каза Виденов.

Възпитаниците на Тони Дечев ще изиграят три контроли в следващите няколко дни. Първо те ще пътуват до Сърбия, където на 23 септември (петък) ще срещнат в приятелски мач "Партизан". Ден по-късно "студентите" ще имат проверка и срещу тима на "Мега Лекс".

В сряда, 28 септември от 19:00 часа в зала "Универсиада" в София "Лукойл" ще играе с турския тим "Газиантеп".