на живо

Мач от НБА пропадна. "Хюстън Рокетс" остана без достатъчно играчи

Част от баскетболистите са заразени с COVID-19, а звездата беше в... стриптийз бар

Getty Images

Мачът от Националната баскетболна лига на САЩ и Канада между "Хюстън Рокетс" и "Оклахома" не се състоя по план. Причината е коронавирус. И не само!

От "Хюстън" обявиха, че не могат да съберат 8 баскетболисти, които да бъдат записани в групата за срещата. Тя трябваше да се играе в ранните часове на днешния ден (24 декември).

В тима обаче има трима заразени с коронавирус или със "съмнителни" проби. Други четирима баскетболисти са поставени под карантина като контактни лица. Още един е контузен.

Що се отнася до звездата на отбора - Джеймс Хардън, той беше "заловен" в стриптийз бар преди дни. При това без маска. Тази негова постъпка нарушава всички протоколи на НБА за коронавирус.

Снимка: Getty Images

Хардън е дал 3 отрицателни теста след появата на видеото в социалните мрежи, но все пак отнесе глоба от 50 000 долара и забрана да участва в първата среща за сезона.

Самият баскетболист заяви, че не е бил в стриптийз бар, а в обикновен и с малко хора, с които е празнувал важно събитие в живота на своята приятелка.

Сезонът в НБА стартира преди ден - по-късно от обикновено, тъй като календарът за изминалата кампания също беше засегнат от коронавируса. Баскетболистите трябва да спазват строги правила, като едно от тях е да не посещават барове и събирания с повече от 15 човека.