на живо

Мач по кикбокс вдигна на крак полицията заради ултраси на "Левски" и ЦСКА (ВИДЕО)

Двубоят между Даниел Илиев и Деян Топалски е тази вечер в "Универсиада"

Мач по кикбокс вдигна на крак полицията заради ултраси на "Левски" и ЦСКА (ВИДЕО)

Нашествие на футболни запалянковци в София вдигна на крак полицията в столицата. Поводът обаче не е футболен мач между "Левски" и ЦСКА, а двубой между двамата най-добри кикбоксьори у нас - Даниел Илиев и Деян Топалски.

Даниел Илиев е младата звезда на българския кикбокс. Отскоро носител и на европейския пояс за професионалисти. С 18 победи, 9 от тях с нокаут, и само 2 загуби в кариерата. Освен гладиатор на ринга, Илиев е известен и като един от най-ревностните фенове на футболния "Левски" и член на фракцията ултраси "София Запад".

Съперникът му Деян Топалски е 11-кратен шампион на България по кикбокс и ММА. Той е на 36 години. С 20 професионални битки в стил К1 и по правилата на ММА зад гърба си, и е върл привърженик на ЦСКА.

Очаква се поне 300 фенове на "Левски" да подкрепят Илиев. Още толкова ултраси на ЦСКА си дават среща на стадион "Българска армия", откъдето потеглят към "Универсиада".

Взети са безпрецедентни мерки за сигурност. Сред феновете в залата ще има 50 цивилни полицаи с мобилни камери. В залата ще има и повече от 100 души частна охрана.

Битката между Илиев и Топалски е реванш след загубата на Даниел през 2016-а, но преди всичко, този кикбокс двубой е ожесточен дуел между "Левски" и ЦСКА, макар и далеч от футболния терен.