на живо

Мач с голям залог! Ще успее ли "Лудогорец" да отстрани "Олимпиакос"?

Разградчани приемат гръцкия гранд в третия квалификационен кръг за групите на Шампионската лига

Lap.bg

Футболният шампион на България "Лудогорец" ще приеме гръцкия гранд "Олимпиакос" в реванш от третия квалификационен кръг за груповата фаза на Шампионската лига. Днес (10 август) двата тима ще се изправят един срещу друг в Разград. 

В първия мач преди седмица двата тима завършиха 1:1. Дори може да се каже, че футболистите на българския тим доминираха в мача срещу традиционния участник в европейските клубни турнири. Голът за домакините в Пирея падна 3 минути преди края на редовното време. 

 

Ако днес разградчани победят, те ще играят в плейофите за влизане в групите на най-силния европейски клубен турнир. Ако отпаднат, европейската им приказка продължава с участие в последния кръг преди четворките в Лига Европа. 

Снимка: bTV

В "Лудогорец" са наясно колко важна е срещата. 

"Трябва да направим добър мач на високо ниво. Дори още по-добър от първия. Трябва да подобрим интензитета, начина на пресиране. Трябва да излезем и да рискуваме, но трябва да сме и внимателни, защото малките решения ще бъдат от голямо значение", заяви треньорът Валдас Дамбраускас.

Снимка: Lap.bg

"Орлите" не играха през изминалия уикенд, тъй като мачът им от първенството с другия участник в евротурнирите - ЦСКА, беше отложен. 

Дали "Олимпиакос" ще си тръгне разочарован от Разград? Или "Лудогорец" ще изпусне страхотен шанс? Ще разберем по-късно днес.

Снимка: Lap.bg