на живо

Мачът на Джокович в Мелбърн - последен на централния корт. Ще бъде ли свободен дотогава?

Григор Димитров и Виктория Томова не фигурират в програмата за първия ден на турнира

Reuters

Новак Джокович трябва да започне битката за 10-та титла от Откритото първенство на Австралия утре (17 януари) около 11:30 ч... Ако е свободен и в страната.

Сръбският тенисист очаква решение дали възражението му срещу отменената виза ще бъде уважено от Федералния съд. Все още няма ясен час кога съдиите ще се произнесат, но се очаква това да стане в близките часове. 

Организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем изчакваха до последно преди да публикуват програмата за първия ден, но в крайна сметка рискуваха и разпределиха Джокович да се изправи срещу своя сънародник Миомир Кецманович в последен мач на централния корт. Тоест, той трябва да излезе за игра около 11:30 ч. по първоначален план. 

Снимка: Reuters

Евентуалният мач ще бъде втори между двамата сръбски тенисисти. Кецманович загуби финала на турнира в Белград преди няколко месеца. 

Ако бъде освободен от миграционните власти, Джокович ще се опита да спечели 21-ва титла от Големия шлем именно в Мелбърн. В момента той, Рафаел Надал и Роджър Федерер имат по 20.

Снимка: Reuters

Матадора също играе утре (17 януари). Той ще се изправи срещу Маркос Хирон от САЩ не преди 5:00 ч. българско време. 

В програмата за първия ден на Откритото първенство на Австралия липсват имената на българските представители - Виктория Томова и Григор Димитров. Те вероятно ще играят в ранните часове във вторник (18 януари).