на живо

Мачът на истината! България мечтае за финал на Евроволей 2015

Пълна зала „Арена Армеец” очаква двубоя на нашите с Франция

D\'Kostov Photography

Довечера България посреща Франция в ½ финална среща от европейското първенство по волейбол. Двубоят е с начален час 20:45, а зала „Арена Армеец” ще бъде пълна.

13 000 зрители ще имат удоволствието да гледат битката.

Пета поредна победа за "лъвовете” и класиране на финал. Това е голямата цел. Български успех тази вечер обаче би бил голяма изненада. Съперникът ни – Франция - е спечелил 21 от последните си 22 официални срещи и в момента е най-силният тим в света. Част от забележителната им серия от победи е и успеха над България във финала на Дивизия Б от Световна лига, игран във Варна.

През месец юли „петлите” спечелиха и самата Световна лига, побеждавайки на финала Сърбия с категоричното 3:0. Възпитаниците на Лоран Тили са в страхотна форма.

Безспорен лидер на Франция е Ървин Нгапет. Звездата на „петлите” се състезава за италианския Модена, където е сред най-резултатните играчи. Нгапет записва точка след точка, но и помага много в защита. Той е изключително стабилен в посрещането.

България пък разполага с преродения Владимир Николов, който не просто играе, а преподава. Имаме и добър разпределител в лицето на Георги Братоев, както и блокада, която на моменти е като стена. В реализирането на точките на Владо Николов помагат младият Ники Пенчев и опитният Тодор Алексиев. Пенчев блести от началото на турнира, като дори тежката лична загуба не му попречи да покаже най-доброто от себе си.

От 1988 година насам България и Франция са се сблъсквали 8 пъти. „Лъвовете” имат 6 победи, Франция – 2.  Днес „петлите” навлизат в мача като суперфаворит. Букмейкърите дават едва 18% шанс на България за победа..

Ние обаче обичаме да ни подценяват, защото именно в такива моменти показваме на какво сме способни. Успех, момчета!

Двубоят България – Франция може да проследите НА ЖИВО (минута по минута) на сайта ни.