на живо

Мадрид не спа, а празнува 12-ата с "Реал" (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Кулминацията на празненствата беше на "Сантяго Бернабеу"

Емоциите в Мадрид не стихват след победата на "Реал" Мадрид над "Ювентус" на финала в Шампионската лига. Кралския клуб спечели рекордна 12-а титла от турнира и за пореден път доказа статуса си на европейски хегемон.

Щастливи от постигнатото бяха щабът и футболистите, но най-вече феновете на "белите", за които празникът не е спирал от последния съдийски сигнал в Кардиф.

Снимка: Reuters

Веднага след финала футболистите на "Реал" се прибраха в Мадрид, а вчера (4 юни) показаха ценния трофей на привържениците си по време на шествие по улиците на испанската столица.

В открит автобус футболистите и щабът обиколиха улиците, следвани от своите фенове, които не спираха да пеят и да скандират в подкрепа на шампионите.

Обхванати от емоцията капитанът Серхио Рамос и Марсело дори влязоха във фонтана "Сибелес". 

Снимка: Reuters

След това те се отправиха към "Сантяго Бернабеу", където трибуните бяха пълни до краен предел. Всеки от футболистите излизаше на терена сам и под съпровод на бурни аплодисменти.

Снимка: Reuters

Феновете на "Реал" бяха най-гръмогласни при появяването на Кристиано Роналдо, който отбеляза два гола във финала, и треньора Зинедин Зидан.

Снимка: Reuters

Край на празненствата сложи впечатляващо пиротехническо шоу.