на живо

Мадрид отново е червено – бял /ВИДЕО/

Барселона с нова победа срещу Елче

БГНЕС

Атлетико Мадрид детронира Реал Мадрид. Реванша на „Сантиаго Бернабеу“ завърши 2:2. Фернандо Торес вкара два гола и открадна момента на Кристиано Роналдо, който позира със Златната топка преди началото на мача.

Двубоят започна много неприятно за домакините, които изостанаха в резултата още след 1-та минута. Антоан Грисман подаде към Фернандо Торес, който стреля прецизно и изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Кейлор Навас.

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 20-та минута, след центриране на Тони Кроос в наказателното поле на гостите, където Серхио Рамос с глава изпрати топката във вратата на гостите.

Атлетико Мадрид вкара втори гол в 46-та минута, след нова грешка на защитата на "белия балет". Серхио Рамос сбърка при изритването на една топка, която попадна в Антоан Грисман. Той влезе в наказателното поле на Реал и подаде към Фернандо Торес, който вкара за втори път във вратата на домакините.

Реал Мадрид за втори път изравни резултата в 54-та минута. Гарет Бейл, центрира в наказателното поле на Атлетико, където Диего Годин изпусна Кристиано Роналдо, който засече топката с глава и я изпрати във вратата на Облак.

Така Атлетико Мадрид продължава напред в турнира с общ резултат 4:2.

В друга осминафинална среща Барселона победи като гост на Елче с 4:0 и общ резултат 9:0 се класират за четвъртфинал. Головете за победителите отбелязаха Жерами Маийо, Серхи Роберто, Педро (дузпа) и Адриано.

Дербито на четвъртфиналите е Атлетико Мадрид срещу Барселона. Срещите между двата отбора са на 21 и 28 януари, като домакини на първият двубой са каталунците.