на живо

Маестро Пирло дебютира с победа в групите на Шампионска лига

"Ювентус" срази "Динамо" Киев с два гола на Мората

Маестро Пирло дебютира с победа в групите на Шампионска лига

Андреа Пирло дебютира с победа в групите на Шампионската лига! Воденият от легендата тим на "Ювентус" спечели с 2:0 като гост на "Динамо" Киев в среща от първия кръг. И двете попадения за "бианконерите" отбеляза Алваро Мората.

На ст. "Олимпийский" испанецът откри резултата в 46', когато вратарят Георгий Бущан не се намеси добре при удар на Деян Кулушевски и Мората прати топката в мрежата.

Снимка: Getty Images

Бившият нападател на мадридските "Реал" и "Атлетико" сложи точка на спора 6 минути преди края, засичайки с глава центриране на Хуан Куадрадо. Така, в 53-ия си мач в Шампионската лига, Мората вкара два гола в един двубой от турнира за първи път в кариерата си.

По този начин Мората замести успешно Кристиано Роналдо, който не бе на линия за срещата, тъй като е под карантина. Португалската суперзвезда на "Ювентус" даде положителна проба за коронавирус по време на паузата заради международните мачове.

С тазвечершния успех Андреа Пирло се присъедини към Фабио Капело (2004 г.) и Марчело Липи (1995 г.), които също спечелиха първия си мач в Шампионската лига начело на "Старата госпожа".

Освен това ученикът надви учителя. Легендарният наставник на "Динамо" Мирча Луческу е бивш треньор на Пирло. Именно под негово ръководство световният шампион записва първите си минути в професионалния футбол - през 1995 г. с екипа на "Бреша".

В късния двубой от група 7 "Барселона" приема аутсайдера "Ференцварош".