на живо

Магията на "Барселона" завладя Буенос Айрес (ВИДЕО)

Каталунците с летен лагер в аржентинската столица, стотици деца се включиха в него

Магията на "Барселона" завладя Буенос Айрес (ВИДЕО)

"Барселона" потегли към аржентинската столица Буенос Айрес за летен лагер. Стотици деца се записаха за него заради възможността да се учат от един от най-добрите треньори от школата на каталунците – Ориол Гереро.

Летният лагер е за момчета и момичета на възраст от 6 до 17 години. Децата се разделят на две групи, носещи имената на звездното дуо на "Барселона" – Лионел Меси и Иван Ракитич.

Целта е младите таланти да научат основите на клубната философия, донесла на "Барселона" куп трофеи.

За да предаде на децата знанията си специално за лагера е дошъл самият Ориол Гереро:

„Тук сме, за да покажем на децата какво всъщност е "Барселона". Споделяме с тях тактиката, тренировъчните методи, всичко онова, което прави клуба ни различен. Няма по-добър начин да се разкриваме пред света. Неслучайно избрахме да гостуваме в страна с традиции във футбола. За 5 дни участниците ще се потопят напълно в нашата реалност. ”, казва Гереро.

„Учат ни на неща, които досега никога не сме правили. Уникално е, различно е. Работиш с треньорите на "Барселона". Това със сигурност ще се отрази на играта ни, ще я подобри.”, споделя 15-годишният Лаутаро Молина.

9-годишният Фелипе Лагондейра също е възхитен от лагера:

„Това е най-добрият отбор в света. За мен и треньорите ми лагерът означава много, макар че "Барселона" не идва в Буенос Айрес за пръв път.”

Лагерът на "Барселона" в аржентинската столица ще продължи до петък (22 юли). След това каталунците ще насочат последователно към САЩ и Европа.