на живо

Mагията на Купата на Краля класира “Атлетик” Билбао за четвъртфиналите (ВИДЕО)

Баските елиминираха "Тенерифе" след трилър на Канарските острови

Осминафиналите на турнира за Купата на Краля започнаха с гръм и трясък! “Атлетик” Билбао елиминира “Тенерифе” след трилър на Канарските острови и си осигури място в топ 8 на надпреварата.

Баският отбор стигна до равенство 2:2 в редовното време, въпреки че на практика цял мач игра с човек по-малко, и избегна елиминация в продълженията, в които изоставаше с 2:3 до 118-ата минута. Гол на защитника Юри Берчиче доведе сблъсъка до изпълнение на дузпи, при които футболистите на “Атлетик” показаха по-здрави нерви.

Планът за мача на треньора на гостите Гайска Гаритано тотално се обърка още във втората минута, когато с директен червен картон беше изгонен вратарят Яго Ерерин, който фаулира извън наказателното поле Шакил Мур. Иняки Уилямс игра с ръка при последвалия пряк свободен удар и Хоселу откри резултата за “Тенерифе”, реализирайки отсъдената дузпа.

Нападателят на „Атлетик” се реваншира за постъпката си и изравни в 17-ата минута, преди Хоселу да накаже неразбирателство между Юри Берчиче и Иниго Мартинес и отново да даде преднина на “бяло-сините”.

Уилямс се разписа в 54-ата минута за 2:2 с втория си гол в мача. В края на редовното време феноменално спасяване на резервния вратар на “Атлетик” Йокин Ескейта прати мача в продължения.

В 94-ата минута капитанът на “Тенерифе” Карлос Руис получи втори жълт картон, а в края на първото продължение Дани Гомес отбеляза гол от дузпа, който доближи домакините до първи четвъртфинал в турнира от 1996 г. насам. Юри Берчиче развали празника по трибуните с изравнителен гол в 118-ата минута.

При дузпите пропуски за “Тенерифе” направиха Хоселу и Мур и “Атлетик” се добра до четвъртфиналите след втори измъчен успех срещу втородивизионен отбор, дошъл след изпълнение на 11-метрови наказателни удари.