на живо

Майк Тайсън през сълзи: Аз съм нищо без бокса (ВИДЕО)

"Бях унищожител, но тези дни вече отминаха"

Легендата на бокса Майк Тайсън се просълзи по време на подкаста си Hotboxin', в който заговори за края на своята кариера и преминаването от страшилище на ринга към изучаващ "изкуството на смирението". Тайсън сподели пред госта Шугър Рей Ленърд, че чувства празнота след оттеглянето си и добави, че онзи Майк му липсва, но не иска той да се връща, защото тогава животът му би бил ад.

"Познавам изкуството на битката, познавам изкуството на войната. Затова всички се страхуваха да се изправят срещу мен на ринга. Бях унищожител, бях роден за това. Но тези дни вече отминаха. Празен съм. Аз съм нищо. Работя върху изкуството на смирението. Това е причината да плача. Не съм същият човек и ми липсва... Но не искам този човек отново да се появи, защото ще доведе Ада със себе си. Наистина се страхувам от него", каза Тайсън.

Той продължава да бъде най-младият световен шампион в тежката категория в историята. Постигна го през 1986 г., когато само на 20 години и 4 месеца срази Тревър Бербик. Американецът бе на върха два пъти, но след това прекара три години в затвора заради изнасилване. Тайсън се завърна на ринга и спечели титлите на Световния боксов съвет и Световната боксова асоциация през 1996 г. Още в същата година обаче загуби от Ивендър Холифийлд в прочутия им двубой, след като отхапа част от ухото на съперника си.

Кариерата на Тайсън приключи през 2005 г., като той завърши с впечатляващите 50 победи и 6 поражения.

Тагове: