на живо

Майкъл Джонсън обиди жестоко шефа на атлетиката в ефир

Себастиан Коу отказа коментар

BBC

Олимпийската легенда Майкъл Джоунс нападна президента на Международната лекоатлетическа федерация (ИААФ) Себастиан Коу, без да осъзнава, че думите му се предават на живо. Това се случи по време на гостуването му в предаване по "Би Би Си", свързано със световното първенство по лека атлетика.

По време на рекламна пауза Джонсън разговаря открито с водещата Габи Логан. Оказа се, че микрофоните им са включени, тъй като се предава директен сигнал през сателит от студиото в Катар до станцията във Великобритания.

Твърди се, че по време на инцидента, продуцентите на предаването и техническите лица използвали свободния канал, за да тестват качеството на излъчването.

Думите на Джонсън са: "Работата е там, че Себ е или невеж, или наивен, или пълен с л***а. А той не е нито невеж, нито наивен - той е пълен с л***а.". Логан изглежда се съгласява с твърдението на легендарния спортист, защото кима с глава и се усмихва.

Себастиан Коу заяви преди време, че световното първенство се провежда в Доха, за да допринесе за развитието на спорта в Средния Изток. Но шампионатът се оказа пропит с проблеми - заради температурите в катарската столица състезателки колабираха по време на женския маратон.

Джонсън намекна, че мотивацията за провеждането на състезанието в Доха е финансова. Той каза, че събитието е изключително скъпо за отборите и добави: "Маратонът се проведе в полунощ и накара атлетите да минат през ада.".

От "Би Би Си" заявиха относно разговора: "Toва беше частен разговор, по време на прекъсване за реклами, относно избора на място.".

Миналата нощ Лорд Коу сподели: "Аз съм в този спорт, защото искам да вкарам повече пари в джобовете на атлетите".

Той отказа да коментира думите на Майкъл Джонсън.