на живо

Майката на Радослава Мавродиева: Докосната е от съдбата (ВИДЕО)

Първа европейска титла за България в леката атлетика от 2005 г.

Майката на Радослава Мавродиева: Докосната е от съдбата (ВИДЕО)

Триумфът на европейското първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу е закономерна развръзка на усилията до момента, категорична бе Радослава Мавродиева, която завоюва златото в дисциплината тласкане на гюле.

Радослава започва да спортува, когато е едва 6-годишна. Първо се насочва към тениса, а после към леката атлетика. 

Пътят й към върха обаче минава през тежки травми и неуспехи.

"Доста години води борба със себе си. Винаги съм й казвала: "Ще видиш, ще дойде един ден, в който ще вдигнеш знамето и химна ще прозвучи. Този труд рано или късно се отплаща", каза пред bTV майката на гюлетласкачката Пенка Панайотова.

Радослава Мавродиева за първи път стана европейска шампионка и то навръх националния празник Трети март. Тя се окичи със златото след лично постижение от 19,12 см.

Радослава е част от армейския спортен клуб по лека атлетика в Сливен. В свободното си време лекоатлетката слуша рок. Майка й разказва, че тя обича шоколад: "Докосната е от съдбата, аз така мисля и благодаря на Бог, че ми я е дал".

31-годишната лекоатлетка вече има пълен комплект медали от континентални първенства на закрито след среброто в Белград 2017 и бронза в Прага 2015.

Мавродиева донесе първо злато за България на европейско първенство по лека атлетика в зала от триумфа на Ивет Лалова в спринта на 200 метра през 2005 година.