на живо

Макгрегър или Нурмагомедов: Мейуедър загатна за шоу през 2020 г.

Бившият боксьор разбуни духовете с две снимки в социалните мрежи

Getty Images

ММА феновете у нас посрещнаха утрото на 19 януари с вълнение след експресната 40-секундна победа на Конар Макгрегър - първата за него в октагона от 2016 г. насам. Но минути след това един друг стар познайник на ирландеца "хвърли бомбата" в социалните мрежи.

Бившият световен шампион по бокс Флойд Мейуедър използва профила си в "Инстаграм", за да провокира почитателите на бойните спортове. Той публикува първо снимка с Макгрегър, а след това с шампиона в лека категория на UFC - Хабиб Нурмагомедов.

И двете изображения приличаха на плакати за бъдещи мачове. Под снимките на спортистите има само годината - 2020, но не и дата. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

Мейуедър вече веднъж се сблъсква отблизо с Макгрегър. През 2017 г. американският боксьор нокаутира съперника си, за когото това беше дебют в бокса. За реванш между двамата се заговори веднага, но без да бъде обявено нищо официално до момента.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

Хабиб Нурмагомедов пък е двукратен световен шампион в бойното самбо, но никога не се качвал на боксовия ринг за официален мач. 

Феновете на бойните спортове очакват развитие след двете публикации на Мейуедър и се надяват на ново шоу през следващите 12 месеца. Самият боксьор наскоро обяви, че се замисля за кариера в ММА сблъсъците. Той дори участва в демонстративен мач срещу японеца Теншин Насукава. Срещата приключи с победа за американеца в първата част.