на живо

Мама Долорес май надцени ролята на Роналдо в "Ювентус"

В социалните мрежи не пожалиха майката на футболиста заради грешно споделяне

Getty Images

За една майка децата ѝ винаги да най-добрите в света! И дори след 5 награди "Златна топка", 5 трофея от Шампионската лига, 3 титли на Англия, 2 на Испания и 1 на Италия, най-голямата фенка на Кристиано Роналдо винаги ще си остане мама Долорес Авейро. 

Само че тя като че ли не се интересува от историята на клубовете, в които играе синът ѝ, ако се съди по последния ѝ гаф в социалните мрежи.

Долорес сподели в "Туитър" снимка на футболиста с текст - "Кристиано Роналдо е играчът, който донесе титлата на "Ювентус" след 20 години суша. Невероятно!". Тя добави от себе си: "Моят син, моята гордост!".

За сведение на незапознатите, а явно и на госпожа Авейро, "Юве" е неизменен шампион на Италия в последните 8 години. Роналдо се присъедини към клуба в началото на настоящия сезон и със сигурност има голям принос за поредната титла на "бианконерите" със своите 28 гола в 41 мача до момента. 

Феновете не пожалиха Долорес за грешката. "Майката на Кристиано направи деня много забавен!", написа един от привържениците. Последваха и редица коментари, които подканват госпожа Авейро да изтрие грешната информация в профила си.

Други пък отидоха по-далеч и преписаха на Роналдо не само титлата на "Юве", но и самото основаване на клуба, както и убийството на двата дракона в "Игри на тронове", откриването на Америка, възкресяването на Исус и откриването на пеницилина.