на живо

Мама ще закъснее!

Само три са майките, които се класираха за трети кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис

Пелени, хранене, пюрета, играчки... Да намериш време за тенис сред тях е трудно. Но днес говорим не само за майките, които поддържат форма на корта, а за тези, които са превърнали един от най-обичаните спортове в света в своя кариера.

Само 3 са дамите, достигнали до трети кръг на Откритото първенство на САЩ през настоящия сезон, които мислят постоянно не само за добрата си форма, къде да застанат за по-добро посрещане и как да изпълнят сервис, но и дали вкъщи всичко е наред с малкия наследник. 

Сред тях е Цветана Пиронкова, която се завърна на корта след близо 3-годишно отсъствие. Именно надпреварата в Ню Йорк - първият турнир от Големия шлем след принудителната пауза заради пандемията от коронавирус, е своеобразен нейн повторен дебют при най-добрите. Пловдивчанката прави едно от най-силните си представяния. Тя победи Людмила Симсонова и 16-ата в света Гарбине Мугуруса до тук и продължава да трупа комплименти за начина си на игра. 

 
 
 
View this post on Instagram

I like Mondays like this #monday #babyboy #mom

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

През последните 3 години Цвети успя да си почине от напрегнатите мачове, да основе своя марка за дрехи и да... роди Александър. Той се появи на бял свят през март 2018 г. и от тогава радва мама и татко Михаил.

Серина Уилямс също е в отбора на майките. Бившата номер 1 в света роди на 1 септември 2017 г. Чаровната Олимпия е плод на любовта на една от най-добрите тенисистки в света с милиардера Алексис Охинян. 

 
 
 
View this post on Instagram

A Serena Williams and @OlympiaOhanian Production. “I have a dream” from Tangled

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Наследницата на Серина вече има свой профил в социалните мрежи, често подкрепя мама по време на мачове и ще ѝ стиска палци и в третия кръг на Откритото първенство на САЩ.

Лео е на 4 години, но вече мрази да губи. Това твърди неговата майка Виктория Азаренка. Е, той може да е доволен, че тази година в Ню Йорк тя печели мач след мач, за да достигне трети кръг. 

 
 
 
View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Azarenka (@vichka35) on

9 майки започнаха участие в турнира от Големия шлем. Само 3 от тях спечелиха 2 мача и продължават напред. Техните малчугани знаят, че мама ще закъснее. Защото играе тенис на най-високо възможно ниво!