на живо

Мамо, излез на корта и ги разбий!

Цвети Пиронкова, Серина Уилямс и Виктория Азаренка пишат история в Ню Йорк

Да приспиваш бебе, а след минути да излезеш на тенис корта и да побеждаваш съперниците си без проблеми. Доскоро това изглеждаше немислимо. Но явно всичко е възможно!

За първи път в историята на турнири от Големия шлем, три майки играят на четвъртфинал! В Ню Йорк историята пренаписват Серина Уилямс, Виктория Азаренка и за наше огромно удоволствие - Цветана Пиронкова. Те удивиха света! Вече никой не се съмнява, че смяната на памперси, гоненето на щъкащ малчуган и часовете, прекарани в игри, са отлична тренировка.

 
 
 
View this post on Instagram

The Grand Slam of Moms

A post shared by US Open (@usopen) on

Цвети е голямата изненада на Откритото първенство на САЩ! Кой ще си помисли, че след близо 3 години пауза можеш да излезеш на корта и да се разправиш без видимо усилие с 4 сериозни противнички!? Пиронкова наистина е феномен.

Тя изигра последния си мач преди визитата ѝ в Ню Йорк на 6 юли 2017 г. Тогава загуби от Каролине Вожняцки във втория кръг на "Уимбълдън". Оттеглянето на Цвети от корта беше логично. През март 2018 г. на бял свят се появи Александър - първата радост на Пиронкова и съпруга ѝ Михаил. 

 
 
 
View this post on Instagram

Showing the world to my ! #beingamom

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

Пловдивчанката много ревностно пази личния си живот. Малкият Александър няма снимки в лице. Той и мама Цвети са рекламни лица на марка еднократни пелени, но повече за младия юнак не знаем.

 
 
 
View this post on Instagram

Неделно... Perfect weather for walks in the park! #sundays

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

Освен че гледа с интерес мачовете на Пиронкова в Ню Йорк, както сподели баба му пред bTV.

Серина Уилямс обаче не се свени да показва 3-годишната си дъщеря Олимпия. Тя се роди през 2017 г. Всъщност бившата номер 1 в световната ранглиста няколко пъти е разказвала своята история с тежката бременност. 

Американката разбира, че е бременна, докато участва на Откритото първенство на Австралия. Вместо да се оттегли, тя го... спечели. В типичния свой безапелационен стил! За бременността на Серина знаеше само другата финалистка - нейната сестра Винъс. "Победи ме, защото бяха две срещу една", шегува се още тя.

 
 
 
View this post on Instagram

The last 2 years have been my greatest accomplishment

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Уилямс споделяше с охота всички подробности около бременността си. Дори с доста наедрял корем направи провокативна фотосесия за известно списание.

 
 
 
View this post on Instagram

@vanityfair

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

А неотлъчно до нея беше съпругът ѝ - милиардерът Алексис Охинян. Той направи своето състояние от разработване на социалната мрежа "Редит", а още от първите дни на Олимпия създаде нейн профил в "Инстаграм". Там мама и татко споделят забавни моменти от дните на палавата си наследница.

А какво обича Олимпия? Да тича, да скача, да носи рокли на принцеси. И изисква мама Серина да носи същите.

 
 
 
View this post on Instagram

Princess attire required for conversations with @olympiaohanian

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Малката наследница на двете империи - на Уилямс и на Охинян, често излиза на корта заедно с мама. Вече има същите екипи и повтаря позите ѝ. 

 
 
 
View this post on Instagram

Caption this (MUST SWIPE RIGHT)

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Серина има в нейно лице истинско вдъхновение, което предава на другите работещи майки. Малко след като роди, тя разказа, че много се е страхувала да се върне на корта (въпреки че го направи само 6 месеца след раждането) и да се отдели от Олимпия. След това пък купи на дъщеря си акции в най-новия женски футболен клуб в Калифорния. 

Наскоро малката сладурана стана на 3 години. Едва ли ще ви изненадаме, ако ви кажем, че го прекара празника си на... корта в Ню Йорк!

 
 
 
View this post on Instagram

Baby Mama

A post shared by Alexis Ohanian Sr. (@alexisohanian) on

Най-малко се знае за Виктория Азаренка. Тя се радва всеки ден на усмивката на своя син Лео. Той проплака за първи път през 2016 г. - точно във възхода на нейната кариера и малко след като спечели титлата от надпреварата в Индиън Уелс.

В момента Вики отглежда чаровния младеж сама, тъй като се раздели с баща му - бившия хокеист Били МакКийги, само година след раждането. Краят на тази връзка не беше красив и по приятелски. 

 
 
 
View this post on Instagram

Sweetest moments with Watching a “scary cartoon” Me: I’m really scared Leo: don’t be scared I’ll save you

A post shared by Victoria Azarenka (@vichka35) on

Тя пропусна Откритото първенство на САЩ през 2017 г., за да се фокусира върху съдебната битка за попечителството над детето. И накрая я спечели!

Днес Азаренка и Лео живеят заедно и дори... тренират. Той вече има ракета "като на мама". А преди година тя се похвали, че опитва удари като нейните.

 
 
 
View this post on Instagram

Catch us if you can

A post shared by Victoria Azarenka (@vichka35) on

"Постоянно пита: "Така ли се прави, мамо?". Много е сладък, но не обича да го снимам. За това не мога да ви покажа колко е талантлив. Гордея се с него, но няма как да направя видео. Просто бута телефона от ръката ми", разказа Азаренка. 

"Животът ми започна отново, след като станах майка. Заявявам го най-отговорно!", категорична е тя.

 
 
 
View this post on Instagram

Mommy’s biggest joy and support Mi amor trabajo siempre es mejor cuando el jefe está viendo

A post shared by Victoria Azarenka (@vichka35) on

Тримата малчугани - Александър, Олимпия и Лео, един ден ще осъзнаят каква важна роля в развитието на спорта играят техните майки. Трите дами показват по категоричен начин, че кариерата не приключва заради бременността, че можеш да си добър родител и да си страхотен на корта. 

А и всички те имат една "суперсила" - не могат да отказват, когато децата им кажат "Мамо, излез и ги разбий!".