на живо

Минимален, но достатъчен успех на "Юнайтед" срещу "Тотнъм"

"Червените дяволи" са в серия от 8 мача без загуба

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" победи Тотнъм с 1:0 на "Олд Трафорд" в двубой от 15-ия кръг на Висшата лига. Единственият гол в мача бе дело на Хенрих Мхитарян.

Португалският мениджър на "червените дяволи" Жозе Моуриньо остави Уейн Руни и Хуан Мата на резервната скамейка. За сметка на това Мхитарян за пореден двубой беше титуляр.

Арменецът съумя да се отблагодари на наставника си с гол още в 29-ата минута. Хари Кейн сбърка пас в центъра на терена, Андер Ерера пусна извеждащо подаване към Мхитарян, който със силен изстрел остави вратаря на гостите Уго Лорис без отговор. Голът е първи за халфа през сезона във Висшата лига.

Снимка: Getty Images

До края на първото полувреме Лорис спаси опасен удар на Ибрахимович. През втората част "Тотнъм" беше далеч по-агресивен. Ериксен центрира от фаул в 55-ата минута, но Уаняма стреля неточно с глава. Пред "шпорите" не се откриха още много шансове до края и до голяма степен в стила на Жозе Моуриньо "Юнайтед" спечели минимално, но напълно достатъчна победа.

След успеха "червените дяволи" остават на 6-ата позиция в класирането с 24 точки, като непосредствено пред тях е "Тотнъм с 27 на 5-ото място.