на живо

Манчестър е на "гражданите"! "Сити" не даде шанс на "Юнайтед"

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола победиха с 3:1 в градското дерби

Reuters

Манчестър е "син"! В дербито на града и 12-ия кръг на английската Висша лига, "Сити" победи "Юнайтед" с 3:1 на "Емератс" и отново оглави класирането с 32 точки. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола остават непобедени в кампанията до момента, а на второ място е друг тим, който също не познава загубата - "Ливърпул" с 30 точки.

"Юнайтед" пък е на незавидното 8-мо място с 20 точки.

Домакините започнаха срещата с натиск срещу "червените дяволи", които бяха без голямата си звезда в нападение - Пол Погба. Французинът, който се контузи на последната тренировка преди двубоя, изгледа срещата от трибуните.

По-силното представяне на "гражданите" в началото на 90-те минути доведе до опасни удари на Бернардо Силва и Фернандиньо. Агуеро също опита да открие резултата, но без успех. 

Първият гол дойде в 12-ата минута. След центриране на Стърлинг Бернардо Силва намери своя съотборник Давид Силва, който направи резултата 1:0.

Снимка: Reuters

"Червените дяволи" се "събудиха" след този гол и започнаха да поглеждат към вратата на "Сити", но така и не успяха да направят опасна атака до края на първото полувреме.

За сметка на това втората част стартира с още едно попадение за "гражданите". Серхио Агуеро направи красиво двойно подаване с Марез в наказателното поле на гостите и в крайна сметка прати топката във вратата зад Де Хеа. 

Снимка: Reuters

В 56-ата минута Лукаку се появи на терена за "Юнайтед". Това веднага даде импулс в играта на неговия тим. В 57-ата минута белгиецът бе фаулиран от вратаря на "Сити" Едерсон, а при последвалата дузпа, изпълнена от Антони Марсиал, резултатът бе намален на 2:1.

Снимка: Reuters

Това не разколеба опасните атаки на домакините. Те продължиха да тормозят защитниците на "дяволите". Техните акции дадоха плод в 85-ата минута. Илкай Гюндоган засече центриране на Бернардо Силва и направи резултата 3:1.

До края на срещата "Сити" наложи лежерно темпо и заслужено взе трите точки.