на живо

"Манчестър Юнайтед" прогони Бастиан Швайнщайгер дори от отборната си снимка

Интересна е липсата и на трофея от Купата на ФА, чийто собственик са "червените дяволи"

От „Манчестър Юнайтед” решиха да припомнят на всички конкуренти с какво разполагат  като публикуваха снимка на настоящия отбор в официалния „Туитър” акаунт на клуба.


Заглавието на снимката логично е „Манчестър е червен!” след победата на възпитаниците на Жозе Моуриньо над градския съперник „Манчестър Сити” с 1:0 след гол на испанския плеймейкър Хуан Мата в осминафинал за Купата на лигата в сряда вечер.

Интересен факт относно снимката на отбора е, че на нея липсва Купата на ФА. „Юнайтед” е едноличен собственик на трофея след триумфа си в турнира през миналия сезон. При липсата на Купата на ФА основно място на снимката заема трофея от Къмюнити Шийлд.

Някои фенове обаче усещат още по-голяма липса на снимката, а именно присъствието на германския халф Бастиан Швайнщайгер.
 32-годишният полузащитник е част от "Манчестър Юнайтед" от юли миналата година. Той обаче изпадна в немилост, след като начело на тима застана Жозе Моуриньо. Още след първите си дни в „Юнайтед” португалският специалист даде да се разбере, че въобще няма да разчита на Швайнщайгер.

Това явно се отнася до така степен, че германецът дори не беше допуснат до отборната снимка на „червените дяволи”.
Бастиан Швайнщайгер е осемкратен шампион на Германия с „Байерн” Мюнхен. Халфът е и седемкратен носител на Купата на Германия с баварците. Швайни, както го наричат феновете, спечели с „Байерн” Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство през 2013 г.  

Той е избиран два пъти за играч номер 1 в Бундеслигата (2007 и 2013 г.). На национално ниво с отбора на Германия Швайнщайгер триумфира на световното първенство през 2014 г.
Полузащитникът има сребърен медал от европейското първенство през 2008 г., както и бронз от световните първенства през 2006 и 2010 г. Швайнщайгер изигра 120 мача и отбеляза 24 гола за Германия преди да се откаже от националния отбор в края на юли – дни преди Жозе Моуриньо буквално да го изключи от „Манчестър Юнайтед” навръх рождения му ден.
Въпреки моментния професионален застой, личният живот на германеца се развива прекрасно. Той се обрече във вярност на сръбската тенисистка Ана Иванович в средата на юли тази година. Пищната церемония на двамата продължи цели три дни в емблематичния италиански град Венеция.