на живо

"Манчестър" Юнайтед на 1/8-финал след нова победа над "Сент Етиен" (ВИДЕО)

"Червените дяволи" са сред най-добрите 16 в Лига Европа за втори пореден сезон

Getty Images/Guliver Photos

"Манчестър" Юнайтед се класира за 1/8-финалите на Лига Европа за втори пореден сезон. Английският гранд спечели реванша срещу "Сент Етиен" с 1:0, побеждавайки френския тим за втори път в рамките на седмица. В първия мач "червените дяволи" постигнаха успех с 3:0 и продължават към фазата на най-добрите 16 с общ резултат 4:0. През миналия сезон "Юнайтед" също достигна втория кръг на елиминациите, където обаче бе елиминиран от "Ливърпул".

Въпреки страхотната подкрепа на 42 хил. верни привърженици на стадион "Жофроа Гишар", домакините не успяха в нито един момент от мача да окажат сериозен натиск върху съперника. Още в първите минути гостите от Манчестър демонстрираха спокойствие и увереност, контролирайки случващото се на терена.

Победният гол в реванша бе дело на Хенрик Мхитарян. В 16-ата минута арменецът засече отлично центриране на Хуан Мата, отбелязвайки шестия си гол за сезона. До почивката домакините не успяха да реагират на отправеното предизвикателство, а единственият опасен изстрел в очертанията на вратата на "червените дяволи" нанесе капитанът Перен с глава.

През второто полувреме темпото на игра остана бавно, дори и след 63-ата минута, в която "Юнайтед" остана с човек по-малко на терена. Ерик Баи получи два жълти картона в рамките на 185 секунди и ще пропусне първият двубой на тима си от 1/8-финалите.

Отборът на Жозе Моуриньо постигна пета поредна победа във всички турнири и не допусна гол за шести път в последните си седем двубоя. Успехът е едва четвърти за "Манчестър" Юнайтед в 14 гостувания на френски отбори. "Червените дяволи" също така отбелязаха поне един гол за 25-ти път в изминалите 26 срещи.

За "Сент Етиен" поражението е трето последователно. "Зелените" не вкараха попадение за трети път в последните си пет двубоя и напускат Лига Европа на 1/16-финалите за втора поредна година. През 2016 "светците" бяха елиминирани от швейцарския "Базел". До края на сезона за "Сент Етиен" остава единствено участието във френското първенство - Лига 1.

Резултатите от другите две срещи с начален час 19 ч.:

"Шалке" - ПАОК 1:0 (ОБЩ РЕЗУЛТАТ: 4:1)

"Фенербахче" - "Краснодар" 1:1 (ОБЩ РЕЗУЛТАТ: 1:2)